Turun turnausraportti 13.1.2013

Joulutauolta palattiin jälleen tositoimiin HC Kilpparin kotiturnauksen merkeissä Samppalinnan palloiluhallissa. Kilpparit lähtivät turnaukseen hiukan uudenlaisella kokoonpanolla, koska vakiokokoonpanon miehet Tommi Rantala ja Harri Erkkilä eivät päässeet paikalle. Heitä tuurasivat Antti Ikonen ja joukkueen aikaisempien vuosien kapteeni Jouni Hirvioja.

Turnaus pyörähti käyntiin sarjan kärkikamppailulla, jossa Kilppari kohtasi Unitedin Seinäjoelta. Peli oli alusta asti kovatempoista ja tilanteita tuli kumpaankin päähän. Lopulta kotijoukkue sai kuitenkin hetkeksi aihetta riemuun, kun J. Hirvioja tykitti lyhyestä kulmasta pallon United maaliverkkoihin, mutta maali hylättiin; syynä ringin ulkopuolelta lähtenyt laukaus. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan pian edellisen tilanteen jälkeen vanhempi Hirvioja ”namutti” koko Unitedin puolustuksen ja laukoi pallon komeasti häkkiin. Tätä seurasi muutama hiukan onnekaskin maali puolin ja toisin, ja Seinäjoen viimeisen minuutin tasoitusmaalin johdosta joukkueet päätyivät ansaittuun pistejakoon pelin päättyessä 2-2.

  Seuraavaksi Kilppareita vastaan asettui sarjajumbo BMT Lahdesta. Ottelu eteni odotusten mukaan HC Kilpparin täydellisessä hallinnassa, vaikka edellisessä pelissä loistanut Jouni Hirvioja joutuikin jättämään turnauksen loput pelit väliin. Turkulaiset iskivät palloja BMT:n maaliin tasaiseen tahtiin, ja peli vihellettiin poikki jo ennen täyttä peliaikaa Kilpparin voittaessa murskaavasti 10-0.

  Muutaman ottelun mittaisen tauon jälkeen kotijoukkue kohtasi sarjan uuden tulokkaan, HC Wild Westin. Ottelusta oli odotettavissa hiukan edellistä tasaisempi vääntö, mutta Kilpparit olivat päättäneet ottaa ohjat käsiin heti alusta asti. Ruuti oli yhtä kuivaa kuin Lahtea vastaan ja maalipaikkoja luotiin kuin liukuhihnalta. Ottelun komeimmasta maalista vastasi tutkapari Olli Vesakoski – Sampo Hirvioja, kun hienon syöttökuvion päätteeksi S. Hirvioja ampui kääntövipin Wild Westin maalin yläkulmaan. Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä: 9-0 HC Kilpparille.

  Viimeisenä vastustajanaan Kilppari kohtasi arkkivihollisensa ABC-teamin Helsingistä. Vaikka ottelun tärkeys oli varmasti kaikilla tiedossa, aloitti kotijoukkue pelin todella aneemisesti. Vieraat pyörittivät peliä miten tahtoi, ja palloja lyötiin jatkuvasti läpi ja ohi Kilpparin hyökkääjien. Kun tuomari vihelsi ensimmäisen erän päättyneeksi, johti ABC-team huolestuttavan oloisesti 0-2. Toisessa erässä myös isännät heräsivät pelaamaan, ja pian Kilpparin kapteeni Andrei Panschin iskikin lyhyestä kulmasta pallon maaliin, mutta maalia ei hyväksytty. Yritys ei kuitenkaan loppunut, vaan seuraavasta lyhyestä kulmasta S. Hirvioja latasi pallon vastustamattomasti helsinkiläisten maaliin. Kilpparin kiri tyrehtyi kuitenkin tähän, ja ottelun voiton vei ABC-team luvuin 1-2.

Viimeisen häviön takia turnauksen lopputulos oli hiukan pettymys HC Kilpparille. ABC-teamin ja Seinäjoki Unitedin pelattua tasan 2-2 on tilanne sarjan kärjessä äärimmäisen tiukka sisäkauden ollessa puolivälissä.

Seuraavan kerran indoorhockeyta pelataan Helsingissä 27.1.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *