Helsingin turnausraportti 27.1.2013

Kauden neljäs SM-turnaus pelattiin sunnuntaina 27.1. Helsingin Herttoniemessä, ABC-teamin kotikentällä. Kilpparit joutuivat lähtemään turnaukseen todella haastavista asetelmista, sillä toinen joukkueen vakiopuolustajista, Samu Ratinen, joutui jättämään turnauksen sairastumisen takia väliin, eikä kokoonpanossa ollut kuin viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Koko turnaus jouduttiin siis pelaamaan ilman ainuttakaan vaihtomiestä!

Kilppareiden osalta turnaus alkoi elintärkeällä ottelulla kotijoukkue ABC-teamia vastaan. Helsinkiläiset ottivat pelin hallintaansa heti alkuvihellyksestä lähtien. Palloa syöteltiin nopeasti mieheltä toiselle, mutta HC Kilppari onnistui tukkimaan tehokkaasti keskustan ja ottamaan hyviä syötönkatkoja, eikä ABC-team päässyt juurikaan hyville maalintekopaikoille. Ottelu saikin lopulta yllättävän käänteen, kun Kilppari-kapteeni Andrei Panschin onnistui syöttämään kotijoukkueen puolustuksen läpi Olli Vesakoskelle maalin eteen, eikä Vesakoski epäonnistunut: tilanne 0-1 turkulaisille. ABC-team alkoi tämän jälkeen painostaa entistä kovemmin, ja lopulta yritys palkittiin, kun helsinkiläiset saivat syötettyä Kilppareiden puolustuksen läpi maalin eteen nousseelle pelaajalle, joka iski pallon tylysti ohi maalivahti Jussi Luhdan. Kun lisämaaleja ei nähty, päädyttiin pistejakoon lopputuloksen ollessa 1-1. Vajaamiehiselle Kilpparille tulos oli oikein tyydyttävä.

Seuraavaksi Wonderteamia vastaan asettui HC Wild West, jolla oli myös hyvin niukasti pelaajia. Peli eteni totuttuun tapaan Kilppareiden hallinnassa, ja maaleja alettiin takoa Wild Westin maaliin tasaiseen tahtiin ottelun alusta asti. Kun ensimmäinen erä vihellettiin päättyneeksi, oli peli jo käytännössä ratkennut: 3-0 Kilpparille. Paikkoja alkoi avautua sitä enemmän turkulaisille mitä pidemmälle peli eteni, ja kaikki pelaajat pääsivätkin pisteille. Pisteet ottelusta HC Kilpparille selvin lukemin 8-0.

Kolmannessa Kilppareiden ottelussa vastustajaksi saatiin Lahden BMT. BMT oli saanut tähän turnaukseen useampia aikaisemmilta kausilta tuttuja kasvoja mukaan, ja tämä oli tiedostettu myös Kilppari-leirissä jo ennen peliä. Pelin alku oli kummaltakin joukkueelta melko tahmea, ja vaikka Kilppareilla oli paljon maalipaikkoja, niitä ei juuri onnistuttu hyödyntämään. Ensimmäinen erä päättyikin ”vain” 2-0 turkulaisille. Lopulta Kilppareiden rutinoituneempi ote alkoi kuitenkin näkyä ja loppupelin BMT:n puolustus olikin kuin reikäjuustoa Wonderteamin käsittelyssä. Maaleja iskettiin milloin mistäkin, ja loppulukemat olivat samat kuin edellisessä pelissä, eli 8-0.

Ennen viimeisen ottelun alkua oli jo tiedossa, että sarjajohtaja SJK United oli voittanut ABC-teamin 3-1, joten väsyneellä Kilpparimiehistöllä ei ollut edessä pakkovoittoa Unitedista. Tämä asenne olikin ehkä jossain määrin nähtävissä Kilppareiden pelissä, sillä pallonhallinta annettiin suosiolla Seinäjoelle. Myös väsymys alkoi selvästi painaa, sillä turkulaisten keskialueen puolustus ei pelannut enää lähellekään yhtä hyvin kuin ensimmäisessä ottelussa. Palloja lyötiin jatkuvasti ohi ja läpi HC Kilpparin hyökkääjien. Ei ollutkaan kovin suuri yllätys, että United teki 1-0 johtomaalin ensimmäisen erän loppupuolella. Osasyynä maaliin oli myös puolustajien ja maalivahdin kommunikaation puute. Toisessa erässä Kilpparit yrittivät nostaa karvaustaan pienellä riskillä, mutta pallonriistoja ei juuri saatu. Parhaat Kilppareiden maalipaikat saatiin lyhyistä kulmista, mutta viimeistelytaito oli kadoksissa koko joukkueella. Kun Seinäjoki sai vielä lopussa iskettyä pallon toistamiseen maalivahti Luhdan taakse, kirjattiin ottelun lopputulos Unitedille 2-0.

Koska United voitti turnauksen kaikki ottelunsa, on se neljän SM-turnauksen jälkeen selvästi sarjan kärkipaikalla 39 pisteellä. Toisena on HC Kilppari 33 pisteellä ja heti pisteen päässä majailee ABC-team. Neljäntenä on HC Wild West 10 pisteellä ja hännänhuippuna BMT yhdellä pisteellä. Seuraava SM-turnaus pelataan Seinäjoella sunnuntaina 3.2.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *