Seinäjoen turnausraportti 3.2.

Kauden toiseksiviimeisen turnauksen isäntänä toimi Seinäjoen ja Turun fuusiojoukkue HC Wild West. Sarjan kakkosena turnaukseen lähtenyt HC Kilppari oli saanut todella nimivahvan joukkueen kasaan, vaikka perheenlisäystä odottava maalivahti Jussi Luhta joutuikin jäämään kotiin ja maalivahtina toimi Kilpparin jokapaikan höylä Sami Lindroos.

Urakka alkoi Kilppareiden osalta ottelulla Lahden BMT:tä vastaan. Kuten usein ennenkin ”Bemareita” vastaan, oli ottelun alku jälleen todella tahmea. Vapauttavan 1-0 johtomaalin onnistui kuitenkin iskemään paluun turkulaismiehistöön muutaman turnauksen tauon jälkeen tehnyt Harri Erkkilä, kun Sampo Hirvioja onnistui syöttämään pallon Erkkilälle läpi BMT-puolustuksen. Vaikka  Kilpparin peli ei missään vaiheessa oikein kunnolla auennutkaan, saatiin lahtelaisista lopulta otettua rutiinivoitto numeroin 6-0. Harri Erkkilältä paluuottelu meni aivan nappiin: tuloksena hattutemppu.

Toisessa pelissä vastus koveni huomattavasti, kun pinkkipaidat kohtasivat Seinäjoen Unitedin. Otteluun lähdettiin todella hyvin latautuneena ja se myös näkyi itse pelissä: puolustus toimi eikä United saanut rakennettua juurikaan hyviä maalipaikkoja. Avausmaalin pääsikin iskemään Kilppareiden Samu Ratinen pilkusta, kun turkulaisia rikottiin Unitedin ringissä. Seinäjoen vastausta ei tarvinnut kuitenkaan kauaa odotella, sillä jo muutaman minuutin kuluttua peli oli jälleen tasan 1-1. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia: Kilpparit siirtyivät 2-1 johtoon, kun S. Hirvioja iski lyhyestä kulmasta pallon United-maaliin, mutta jälleen Seinäjoki iski salamana takaisin tasoittaen lukemiksi 2-2. Viihdyttävässä kärkikamppailussa ei vielä toisessakaan erässä ollut näkyvissä väsymisen merkkejä, vaan kumpikin joukkue jatkoi pelaamistaan loistavalla intensiteetillä. Kilpparit siirtyivät ottelussa jo kolmannen kerran johtoon, kun Tommi Rantala punnersi todellisen tahtomaalin maalivahdin torjumasta irtopallosta. Turkulaisjuhlat pilattiinkin vasta toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Unitedin Petri Jalonen pääsi laukomaan pilkun vastustamattomasti ohi Sami Lindroosin. Enempää maaleja ei nähty ja loppulukemat kirjattiin 3-3.

Niin sanotussa elämän ja kuoleman pelissä vastaan asettui arkkivihollinen Helsingistä eli ABC-team. Vaikka ottelun tärkeys oli kaikilla tiedossa, ottelun alku oli Wonderteamilta katastrofaalinen: helsinkiläiset saivat lyhyitä kulmia toisensa perään ja ABC:n maali roikkui ilmassa ensimmäiset kymmenen minuuttia. Pikkuhiljaa Kilpparit alkoivat kuitenkin pääsemään peliin mukaan, mutta maalintekopaikkoja ei vain siunautunut. Tunnelma oli odottavainen ja erätauolle mentiin 0-0 tilanteessa. Myöskään toisessa erässä peli ei oikein tahtonut aueta. Kilpparin musta hetki koitti toisen erän puolivälissä: Petri Mikkola pääsi kuin varkain nousemaan laidasta Kilppari-maalille ja laukoi maannuoliaisen kohti Lindroosia ja pallo upposi kaikkien suureksi yllätykseksi maalin alanurkkaan. Tästä alkoi Kilppareiden raivoisa kirivaihe, ja viimeisellä minuutilla myös Lindroos otettiin pois maalilta, jotta kentälle saatiin kuusi kenttäpelaajaa. Ottelu sai dramaattisen lopun, kun Kilpparit saivat lyhyen kulman, josta pallo ammuttiin turkulaisten mielestä vastustajan jalkaan, mutta tuomarit olivat eri mieltä. Näin ottelu päättyi Kilpparin kannalta masentavasti ABC-teamille 1-0.

Viimeisessä ottelussa pelattiin vielä HC Wild Westiä vastaan. Ottelu ei juuri tarjonnut mitään uutta joukkueiden aikaisempiin kohtaamisiin verrattuna: HC Kilppari vei ja Wild West yritti pyristellä mukana. Toisessa erässä harjoiteltiin jopa pelaamista ilman maalivahtia, kun tilanne oli 7-1 Kilppareille. Näin Kilpparit mättivät vielä muutaman maalin lisää ja lopputulokseksi jäi 10-1 turkulaisille.

Viimeinen ja ratkaiseva turnaus pelataan Helsingin Herttoniemessä 3.3. Tuolloin Kilpparit ovat suuren haasteen edessä, sillä kirittävää ABC-teamiin on kaksi pistettä. United taas on jo varmistanut finaalipaikkansa.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *