HC Kilppari valloitti Suomen mestaruuden!

  • Turkulainen HC Kilppari voitti lauantaina historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden.
  • HC Kilppari kaatoi kaksiosaisessa finaalissa kolme edellistä mestaruutta voittaneen Seinäjoki Unitedin.
  • Suomen mestaruuden myötä HC Kilpparille aukesivat ovet Eurooppaan. HC Kilppari osallistuu näin ollen ensi vuonna challenge –tason europeleihin, jossa vastaan saadaan muiden maiden parhaita joukkueita.


Mestarit

Suomen mestarit 2013. Ylärivi vasemmalta: Samu Raitanen, Sami Lindroos, Petteri Nurmi, Toni Keski-Valkama, Andrei Panschin, Olli Vesakoski, Henri Haapanen, Simo Mäkelä, Samu Ratinen. Alarivi vasemmalta: Markus Koivusaari, Hassan Mohammad, Antti Ikonen, Jussi Luhta, Sampo Hirvioja, Tommi Rantala ja Antti Äärelä. Kuvasta puuttuu Harri Erkkilä.

HC Kilppari lähti mestaruuden ratkaisevaan finaaliin Seinäjoelle kuskin paikalta. Turussa ensimmäinen osaottelu oli päättynyt HC Kilpparin 3-0-voittoon. Aika ajoin ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue kykeni luomaan väkevää painetta turkulaisten kenttäpäätyyn. Ottelun tärkeästä avausmaalista vastasikin lyhyen kulman jälkitilanteesta Unitedin Jouni Muhonen, kun 19. minuutin kohdalla pallo löysi tiensä turkulaisten maalin perukoille.

– Tiedettiin, että ne (United) tulee kotonaan kovaa meidän päälle, totesi HC Kilpparin uunituore Suomen mestari Petteri Nurmi ottelun jälkeen.

Turkulaisten tärkeästä 1-1 tasoitusmaalista vastasi 26. minuutin kohdalla Hassan Mohammad, jonka piiska sivalsi jo toistamiseen finaalisarjan aikana. Vahvan esityön maaliin teki Andrei Panschin. Vettä turkulaisryhmän niskaan kaadettiin isosti, kun pelikello näytti aikaa 54 minuuttia. Seinäjoen 2-1 osuman viimeisteli joukkueen telaketjuosastoon kuuluva Juha Jämbeck, joka punnersi pallon väkisin maaliin.

Ottelun loppuvihellyksen soidessa ja otteluvoittojen oltua tasan voittajaa haettiin jatkoeristä (2×10 min.). Turkulaisten sankariksi nousi Simo Mäkelä, joka teki toisen jatkoerän ainoan maalin lyhyen kulman jälkeen. Syöttömiehinä häärivät Andrei Panschin ja Samu Ratinen.

– Vaikea matsi, United ei ole useaan vuoteen hävinnyt kotikentällään yhtään ottelua. Joukkueena pelattiin suhteellisen ehjä peli ja me haluttiin mestaruutta enemmän, totesi Simo Mäkelä.

– Nyt maistuu hyvältä!!! Oltiin välillä kuilun partaalla, mutta noustiin voittoon. Nyt laitetaan puita uuniin ja mennään ”pokaalin” kanssa saunaan, tunteili puolestaan Sampo Hirvioja.

Toisen finaalin tähdet:

FinaaliFinaaliFinaali

Simo Mäkelä

FinaaliFinaali

Sami Lindroos

Finaali

Jussi Luhta

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *