Kilpparit voitokkaina eurokentillä

HC Kilppari osallistui Bulgarian Varnassa 13.-15. helmikuuta pelattuun EuroHockey Indoor Club Challenge II -turnaukseen. Kilppari sijoittui turnauksessa toiseksi ja lunasti näin Suomelle maapaikan Club Challenge I-tasolle.

 

Turnauksen päätöspäivän ensimmäisessä ottelussa turnauksen voittanut isäntäjoukkue HC NSA Sofia oli niukasti parempi lukemin 3-2 (2-2). Ottelu ratkesi vasta viime hetkillä kun isännät tekivät maalin rangaistusvippauksesta. Kilpparin molemmat maalit viimeisteli rystypuolelta Antti Ikonen.

– Noustiin jo rinnalle, mutta ei pystytty kirimään ohi. Meillä oli jopa enemmän selkeitä maalipaikkoja kuin vastustajalla, joten loppuratkaisu jäi vähän hampaankoloon, totesi Ikonen.

 

Päivän toisessa ottelussaan Kilppari voitti norjalaisen Kringsja HC:n tuloksella 2-1 (0-1). Ottelussa oli panoksena turnauksen kakkossija ja nousu seuraavaksi vuodeksi Challenge I-tasolle. Kiihkeätunteisen ottelun avausmaalin teki lyhyestä kulmasta 15. minuutin pelin jälkeen Kilpparin Sami Evola. Lukemat säilyivät pitkälle toiseen erään kunnes lähellä erän loppua norjalaiset tasoittivat pelin lukemiin 1-1.

Kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä Sampo Hirviojan onnistui syöttämää Tommi Rantala puolittaiseen läpiajoon josta Rantala vei Kilpparin 2-1 voittoon. Näin Kilppari jätti norjalaiset nuolemaan näppejään ja varmisti nousunsa seuraavaksi vuodeksi ylemmälle sarjatasolle.

– Oltiin kyllä melkoisessa sillassa, mutta onnistuttiin saamaan peli haltuun ja pystyttiin tekemään se voittomaali,  kommentoi tunteikas Hirvioja ottelun jälkeen.

– Mahtava fiilis, että pystyttiin noudattamaan omaa taktiikkaa ja pelaamaan erittäin kurinalaisesti koko turnauksen ajan. Ensi vuonna haaste tulee olemaan todella paljon kovempi ja meidän tulee harjoitella entistä laadukkaammin, totesi voittomaalin iskenyt Rantala.

 

Turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittiin Kilpparin Jouni Hirvioja.

 

Kilpparin reissu Bulgariaan oli siis vähintäänkin onnistunut. Suurimman murheen aiheutti maalivahti Jussi Luhdan ensimmäisen pelin alkuminuuteilla  kipeytynyt selkä, jonka vuoksi ensimmäisen peliin loppuajaksi kilpparimaalille joutui astelemaan hyökkääjä Samu Ratinen. Luhta kuitenkin saatiin huollettua pelikuntoon jo toiseen peliin ja taisteli loppu turnauksen turkulaisten tolppien välissä. Turnauksen puitteet olivat kansainvälisen turnauksen arvoiset ja saivat kiitosta kilpparipelaajilta.

-Ihan huikee urheilukompleksi tää paikka. Kaikki menee pelaajien ehdoilla. Kaikkialla on siistiä ja hyvän näköstä ja ruoka on tosi hyvää, fiilisteli Sampo Hirvioja.

 

Ensi vuonna indoor-hockeyn Suomen mestari pelaa siis Challenge I-sarjatasolla. Toivottavasti siinäkin turnauksessa nähdään tutut pinkkipaidat.

 

Kilpparikapteeni Andrei Panschin (2) yrittää maalintekoa HC NSA Sofian verkkoon.

 

HC Kilppari – Kringsja HC -ottelussa molemmat halusivat voittoa. Kuten kuvasta näkyy vain toinen sen sai.

 

HC Kilpparin menetyksekäs miehistö. Ylhäällä oikealta: Olli-Pekka Huokuna (huoltaja), Henri Haapanen, Sami Evola, Sampo Hirvioja, Jouni Hirvioja, Alpo Hirvioja (lääkäri) Alhaalla oikealta: Sami Lindroos, Andrei Panschin, Jussi Luhta, Tommi Rantala, Samu Ratinen, Antti Ikonen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *