Kilpparille kolmas sija euroturnauksessa

HC Kilppari sijoittui kolmanneksi 21.-24.5.2015 Portugalin Santa Maria de Lamasissa pelatussa EuroHockey Club Champions Challenge IV -turnauksessa. Turnauksen voittivat Highway Hockey HC (TUR) ja CFU Lamas (POR). Voittajajoukkueet siirtyvät ensi vuodeksi Challenge III -tasolle.

Kilppari pelasi avausottelunsa norjalaista Åker HC:ta vastaan. Ottelu oli heti alusta lähtien Kilpparin hallinnassa ja ottelu päättyi Kilpparin voitoon selvin lukemin 4-0 (2-0). Kilpparin  maaleista vastasivat Simo Mäkelä (21 ja 28 min), ensimmäisen euromaalinsa tehnyt Markus Koivusaari (50 min) ja Samu Ratinen (67 min).

Toisessa ottelussaa  Kilppari kohtasi turkkilaisen Highway HC:n. Ottelu päättyi turkilaisten voittoon maalein 5-0 (2-0). Kilppari pysyi ottelussa hyvin mukana ensimmäisen jakson, mutta koviin otteluihin rutinoituneet turkkilaiset olivat  selvästi parempia ottelun ratkaisuhetkillä.

Kilppari sijoittui oman lohkonsa toiseksi ja kohtasi päätöspäivän ottelussaan oman lohkonsa voittaneen turnauksen isäntäjoukkueen CFU Lamasin. Ottelussa oli panokseksena nousu ensi vuodeksi ylempään Challenge III -turnaukseen. Kilppari sai otteluun unelma alun, kun Mikko Fiskaali hiljensi Tommi Rantalan esityöstä kotiyleisön vasta 6 minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue CFU Lamas pääsi peliin mukaan ensimmäisen jakson loppupuolella ja tasoitti pelin lyhyestä kulmasta juuri ennen ensimmäisen jakson loppuvihellystä. Lamas siirtyi johtoon toisen jakson avausminuutilla ja teki toisella jaksolla kaikkiaan kolme maalia Kilpparin verkkoon. Näin ollen isännät voittivat ottelun lukemin 4-1 (1-1).

Kilppari sijoittui turnauksessa kolmanneksi ja tavoitteena ollut nousu Challenge III -tasolle jäi saavuttamatta. Kuitenkin pelillisesti turnaus oli menestys ja kentällä nähtiin yhtenäisenä taisteleva Kilppari

Kilpparit Portugalissa. Ylhäällä vasemmalta: Alpo Hirvioja (joukkueen manageri), Sami Lindroos, Simo Mäkelä, Otto-Petteri Ventelä, Sami Evola, Jouni Hirvioja, Henri Haapanen, Sampo Hirvioja, Mikko Fiskaali, Antti Äärelä, Stephen van Heerden, Anssi Ojala Alhaalla vasemmalta: Mikko Hämäläinen, Toni Kesi-Valkama, Samu Ratinen, Tommi Rantala Edessä: Jussi Luhta Kuvasta puuttuu Antti Ikonen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *