HC Kilppari venyi jälleen hyvään suoritukseen miesten SM-sarjan 2. osaturnauksessa

Sisähockey-kausi jatkui 2.12. Herttoniemen palloiluhallissa Helsingissä. Ensimmäisessä ottelussaan HC Kilppari kohtasi Seinäjoki Unitedin. Turkulaiset tulivat otteluun hyvin energisinä, ja se myös näkyi tulostaululla. Ensimmäisen erän jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 5-0 Kilpparille – maalintekijöinä Antti Äärelä peräti neljästi (!) sekä Sami Lindroos kertaalleen. Äärelä tarvitsi neljän maalin tekemiseen aikaa vain kolmetoista minuuttia!

Toiseen erään tahtia pyrittiin tarkoituksellisesti vähän rauhoittamaan. Pelin hallinta pysyi edelleen turkulaisilla, mutta Pinkkipaitojen muutamat huolimattomuusvirheet kostautuivat Seinäjoen kavennusmaalien muodossa. Pelin lopputulokseksi kirjattiin 7-2 Kilpparille, kun Henri Haapanen ja miesten debyyttinsä tehnyt 15-vuotias Nico Kärkkäinen onnistuivat kumpikin kertaalleen maalinteossa toisessa erässä.

Jälkimmäinen ottelu ABC-Teamiä vastaan oli kutkuttavan kiihkeä. Ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue ABC-Team jo pelin 3. minuutilla. Tilannetta edelsi kyseenalainen helsinkiläisten jalkavirhe, joka sai turkulaiset lopettamaan pelin hetkellisesti kesken, minkä seurauksena vastustaja pääsi läpiajoon ja niittasi pallon maaliin. Kilppari pääsi kuitenkin kuittaamaan pelin tasoihin erän viimeminuuteilla, kun Sampo Hirvioja ampui pallon lyhyestä kulmasta ABC-teamin verkkoon.

Peli jatkui hyvin kiihkeänä myös toisessa erässä. Helsinkiläiset pääsivät jälleen johtoon erän alkupuolella, kun lyhyen kulman jatkotilanteesta ABC:n espanjalaisvahvistus Pol Solano pääsi laukomaan pallon ohi Kilppari-vahti Valtteri Lehdon. Tästä neljän minuutin päästä Pinkkipaidat punnersivat itsensä kuitenkin taas tasoihin – Andrei Panschin ja Sampo Hirvioja juonivat lyhyestä kulmasta hienon kuvion, joka päättyi Panschinin viimeistelemään kauniiseen ohjurimaaliin. Ratkaisunavaimia tarjottiin turkulaisille lukuisten lyhyiden kulmien ja jopa rangasitusvippauksen muodossa, mutta lopulta tulokseksi kirjattiin kuitenkin 2-2-tasapeli.

Kilppari jatkaa edelleen sarjan kärjessä kahdeksalla pisteellä. ABC-Team on toisena viidellä pisteellä, United kolmantena neljällä pisteellä ja HT-85 viimeisenä kolmella pisteellä. Seuraavan kerran miesten SM-sarjaa pelataan 5.1. Turussa.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.