HC Kilpparin miehillä kaksijakoinen turnaus Iittalassa

HC Kilppari varmisti runkosarjan voiton Iittalassa 27.1. pelatussa turnauksessa. 

Ensimmäinen ottelu ABC-Teamia vastaan oli kummaltakin joukkueelta tarkkaa asemataistelua. Dramatiikkaa otteluun saatiin, kun Kilppari-vahti Jussi Luhta torjui lyhyen kulman leuallaan ja jatkoi samoilla vauhdeilla ensiapuun tikattavaksi. Valitettavasti ABC onnistui kuitenkin tekemään maalin samaisen lyhyen kulman jatkotilanteesta – aivan ensimmäisen erän lopussa. Toisessa erässä Kilpparin pitkä painostus palkittiin lopulta rangaistusvippauksella, jonka Sampo Hirvioja laukoi maaliin. Näin lopputulokseksi kirjattiin 1-1, mikä oli turkulaisittain varsin mieluisa tulos.

Toisessa ottelussa Unitedia vastaan HC Kilppari hallitsi peliä, mutta muutama hylätty maali piti pelin tiukkana. Kilppari onnistui lopulta kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa Andrei Panschinin ohjattua Hirviojan syötön maaliin lyhyestä kulmasta. Seinäjoki tuli vielä tasoihin, mutta aivan ottelun viime sekunneilla Kilppareissa lainalla pelannut Tuomo Leppänen ampui maalinedushässäkän päätteeksi vapauttavan 2-1-voittomaalin Pinkeille.

Viimeisessä ottelussa HT-85:ttä vastaan ei pelattu enää muusta kuin kunniasta, sillä ABC-Teamin aiempi häviö Unitedille takasi Kilpparille jo runkosarjan voiton. Ensimmäiseen erään turkulaiset lähtivätkin raikkaasti ja takoivat taululle 4-1-lukemat taukovihellykseen mennessä. Sitten koitti turkulaisten synkin erä miesten SM-sarjassa miesmuistiin. Kilpparin johto suli silmissä ja lopulta, kaksi minuuttia ennen loppua, HT tuli ensin tasoihin ja puoli minuuttia ennen loppua isäntäjoukkue teki 5-4-maalin, joka jäi ottelun voittomaaliksi. Näin Kilppari koki kauden ensimmäisen tappionsa runkosarjan viimeisessä ottelussa. Maalintekijöinä onnistuivat Hirvioja kahdesti, Sami Lindroos ja Tuomo Leppänen kertaalleen.

Indoor-finaaleissa kohtaavat siis jälleen HC Kilppari ja ABC-Team. Ensimmäinen finaaliottelu pelataan Turussa 3.3. Ennen tätä turkulaisilla on kuitenkin vielä edessä Euro Indoor Challenge -turnaus Bulgariassa 8.-10.2.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.