Uudistunut Kilppari sarjakärkeen!

Alkaneella sisäkaudella Kilpparin riveissä on käynyt vilinä, kokeneiden pelaajien antaessa tilaa uusille tulokkaille. Tehosentteri Tommi Rantala hyppäsi vahvistamaan Porvoo HC:ta ja joukkueen luottopakki Andrei Panchinilta jää sisäkausi polvivamman vuoksi väliin. Kilpparille onkin jäänyt melkoinen aukko paikattavaksi joukkueen puolustukseen. Alkaneelle kaudelle joukkueen puolustus pantiin kerralla uusiksi sijoittamalla puolustukseen kaiken kokenut Toni Lehtinen ja konkarista mallia ottava Olli Vesakoski. Kapteeni Hirvioja siirtyi hyökkäyksen tueksi keskushyökkääjäksi ja laitureiksi iskeytyvät ulkokaudella vahvoja näyttöjä antaneet Mikko Läntinen, Antti Ikonen, Sampo Hirvioja, Samu Raitanen ja Kjell Helenius. Lisäksi yleismiehenä hääriin Helsingin vahvistus Henri Haapanen. Viimeisenä lukkona joukkueen maalilla jatkaa Kaarinan nopeimmat kädet omaava konkari Jussi Luhta.

Seinäjoella käyty ensimmäinen sisäsarjan turnaus osoitti, että joukkue pystyi vastaamaan uusien asetelmien tuomiin haasteisiin. Kilppari saalisti Pohjanmaalta neljästä ottelusta kymmenen pistettä ja siirtyi sarjakärkeen. Ensimmäisessä ottelussa Kilppari kohtasi ilman kärkinimiään pelaavan BMT:n Lahdesta. Turkulaisjoukkue osoitti iskukykynsä heti ensimmäisessä pelissä iskien BMT verkkoon kuusi maalia, näistä viisi tehtaili veljekset Hirvioja. Lisäksi tulokaspelaaja Ikonen lättäsi ensimmäisen indoor-maalinsa ulkokauden malliin ensimmäisessä ottelussaan. Kilppari voitti siis ottelun selvin luvuin 0-6 (0-2).

Seuraavaksi ison haasteen heitti viime kauden mestarijoukkue ABC, jonka kanssa Kilppari pääsikin hikoilemaan täydet 30 minuuttia. Kilppari esitti jälleen vahvaa koko joukkueen puolustuspeliä, eikä antanut ABC:lle tilaa pyörittää peliä Kilpparin päädyssä. Lisäksi maalivahti Luhta pelasi loistavan pelin pitäen maalinsa puhtaana. Kun toista puoliaikaa oli pelattu 5 minuuttia, iski Kilppari voittomaalin ABC verkkoon. Maalista vastasi nopeilla syötöillä ABC puolustuksen avannut laituripari Läntinen-Hirvioja. Muutamaa minuuttia myöhemmin kapteeni Hirvioja viimeisteli lyhyestä kulmasta loppuluvuiksi 2-0 (0-0) turkulaisille.
Kotijoukkue Seinäjoki United ei päästänyt HC Kilpparia myöskään helpolla. Turkulaiset siirtyivät johtoon jo kolmannella minuutilla, kun Vesakoski ajoi Unitedin maalivahdista ohi ja vippasi pallon maaliin pienestä kulmasta. Kilppari teki vielä toisen maalin ensimmäisellä puoliajalla, kun vanhempi Hirvioja iski pallon verkkoon vahvan nousun päätteeksi. Seinäjokelaiset aloittivat painostuksen toisella puoliajalla ja pääsivätkin maalin päähän Kilpparista, mutta Turun hockeyihmeet eivät antaneet kotijoukkueelle toista maalia ja ottelu päättyi Kilpparin 1-2 (0-2) voittoon.

Viimeisessä ottelussa Kilppari kohtasi Porvoo HC:n. Ottelussa oli selvää kipinää, olihan vastassa edelliskauden kilpparimies Rantala. Peli pyöri tasaisesti molemmissa päädyissä, mutta johtoon siirtyi Kilppari seitsemännellä minuutilla J. Hirviojan maalilla. Porvoo kuitenkin tasoitti ottelun lyhyestä kulmasta ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla. Toisella puoliajalla Kilppari siirtyi jälleen johtoon, Antti Ikosen vipattua pallon taidokkaasti rystyllä Porvoon verkkoon. Porvoo ei antanut kuitenkaan periksi, vaan ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla sai Porvoo sekavan tilanteen päätteeksi lyhyen kulman, josta joukkue tasoitti loppuluvuiksi 2-2 (1-1).

Seinäjoen turnaus osoitti Kilpparin olevan edelleen erittäin iskukykyinen sekä omaavan paljon ratkaisupelaajia. Tästä kielii myös pelaajien tehopisteet; jokainen pelaaja saalisti turnauksesta vähintään kaksi tehopistettä.

J. Hirvioja 7+0
M. Läntinen 1+5
T. Lehtinen 0+4
A. Ikonen 2+0
S. Hirvioja 1+1
O. Vesakoski 1+1

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *