Helsingin turnaus 27.11.2011

Kilppari ja ABC –team tasapisteisiin Helsingissä

Helsingissä käydyssä indoorhockeyn toisessa SM-turnauksessa turkulainen HC Kilppari jatkoi vahvaa tekemistään. Joukkue voitti jälleen turnauksessa kolme ottelua, mutta joutui myös taipumaan kertaalleen. Helsinkiin Kilpparin rivejä vahvistamaan hyppäsi pitkän linjan hockeymies Tommi ”Karju” Karjula, joka toikin hyökkäyspäähän reilusti tehoja.

Ensimmäinen ottelu käytiin jälleen Lahden BMT:tä vastaan. Lahti oli saanut myös vanhoja konkareita riveihinsä, mutta jäi silti turkulaisten jyrän alle melko pahasti. Maalinteon aloitti jo ensimmäisellä minuutilla kapteeni Hirvioja, joka löi maalin Ikosen hyvästä syötöstä. Maalien teko jatkui tasaisesti pitkin ottelua ja loppuluvuiksi päätyi 8-0 (4-0) Kilpparille. Tehoista vastasivat J. Hirvioja (4+2), Karjula (1+1), Raitanen (1+1), Ikonen (0+2), S. Hirvioja (1+0) ja Vesakoski (1+0)

Toisessa ottelussa Seinäjoki United haastoi HC Kilpparin. Kilpparin puolustus joutui muutamaan otteseen todella ahtaalle Unitedin hyökkäyksien alla, mutta maalivahti Luhdan hoitaessa pakeilta ohi pääseet pelurit, ei SJK saanut maaleja Kilpparin verkkoon. Toisessa päässä vuorostaan lamppu syttyikin useaan otteeseen. Jouni Hirvioja ja Tommi Karjula löysivät toisensa erinomaisesti tässä ottelussa ja kapteeni löikin hattutempun Seinäjokea vastaan, Karjulan latoessa puolestaan kaksi maalia. Ottelu päättyi siis 0-5 (0-3). Tehomiehinä: J. Hirvioja (3+1), Karjula (2+0) ja Lehtinen (0+1)

Pari viikkoa takaperin Seinäjoella pääsi Porvoo HC nappaamaan pisteitä turkulaisilta, pelatessaan tasan Kilpparin kanssa. Kolmannessa ottelussa Kilppari päätti ottaa vahingon takaisin Porvoolaisilta. Ottelussa vähillä vaihtomiehillä pelannut Porvoo pyöritti palloa mallikkaasti, mutta Kilppari teki maalit. Ensimmäinen syntyi kahdeksannella minuutilla rangaistusvippauksesta, jossa J. Hirvioja iski pallon varmasti maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin konkari Toni Lehtinen haistoi maalipaikan ja iski pallon häkkiin ”Karjun” erinomaisesta syötöstä. Tauolle mentiin siis Kilpparin 0-2 johdossa. Toisella puoliajalla sama meno jatkui: Porvoo piti palloa, mutta Kilppari iski tehot. Kolmannen maalin ohjasi taidokkaasti S. Hirvioja velipoikansa syötöstä. Loppuluvut 0-4 viimeisteli Karjula ajamalla voimalla Porvoon alueelle sisään ja lyömällä pallon pussiin. Porvoo HC- HC Kilppari 0-4 (0-2). Pistenikkarit: J. Hirvioja (1+2), Karjula (1+1), Lehtinen (1+0) ja S. Hirvioja (1+0)
Viimeisenä käytiin kärkikamppailu sarjajohtaja Kilpparin ja viime vuoden mestari ABC:n välillä. ABC oli hävinnyt jo Seinäjoelle ja tarvitsi kipeästi pisteitä pysyäkseen turkulaisen kannoilla sarjataulukossa. Ottelu oli kovatasoinen ja kovatempoinen. Ensimmäinen puoliaika päättyi molempien joukkueiden muutamista lyhyistä kulmista ja maalipaikoista huolimatta 0-0. Toisella puoliajalla ABC-team onnistui saamaan lyhyen kulman, josta se iski ottelun ensimmäisen maalin. Turun sankarit kuittasivat takaiskun nopeasti, kun Karjula iski samalla minuutilla pallon Helsinkiläisen häkkiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kilppari sai ratkaisevan jäähyn, josta ABC –team onnistui tekemään voittomaalin ylivoimalla. Lopuksi Kilppari yritti tasoittaa ottelua ilman maalivahtia, mutta ABC hyödynsi tilaisuuden ja löi kolmannen maalinsa tyhjiin. Loppuluvuiksi siis 1-3 ja niukka voitto Helsinkiläisille. Kilpparin tehoista vastasivat siis Karjula (1+0) ja J. Hirvioja (0+1).

Sarjatilanne säilyi Kilpparin tappiosta huolimatta kutakuinkin ennallaan. ABC ja turkulaiset saivat kumpikin 9 pistettä, Seinäjoki 7 pistettä, Porvoo 4 ja BMT 0. Kilppari pysyi siis sarjakärkenä yhden pisteen erolla ABC-tiimiin. Seuraavan kerran joukkueet ottavat mittaa toisistaan Porvoossa 11.12.

Tehopisteet:
J. Hirvioja 8+6
Karjula 5+2
S. Hirvioja 2+0
Lehtinen 1+1
Raitanen 1+1
Ikonen 0+2
Vesakoski 1+0

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *