Helsingin turnausraportti 29.1.2012

HC Kilppari lähti suhteellisen kapealla vaihtoarsenaalilla ja ilman kahta puolustuskaluston vakiopelaajaa, Toni Lehtistä ja Olli Vesakoskea, hakemaan varmistusta finaalipaikalle Helsingistä.

Ensimmäisessä pelissä Kilpparit kohtasivat tappiosta toiseen kulkeneen Lahden BMT:n, eikä BMT pystynytkään tarjoamaan vastusta järkevän säästeliäästi pelanneelle Kilppariryhmälle. Kapteeni Hirviojan ja tutkaparinsa Tommi Karjulan johdolla Kilpparit jyräsi BMT:n luvuin 1-8.

Toisessa pelissä vastaan asettui Porvoo HC. Ottelu sai Kilppareiden osalta lentävän alun, kun Jouni Hirvioja iski jo pelin toisella minuutilla komean kuljetuksen päätteeksi pallon porvoolaisten verkkoon. Kaksi seuraavaa maalia Karjula ja Hirvioja iskivät sisään kulmalyönneistä. Johtotilanteessa Kilpparit vaihtoivat toiselle puoliajalle hieman puolustavampaan taktiikkaan ja saivat pidettyä kovaa päälle painaneet porvoolaishyökkääjät poissa tehotilastoista. Koska Kilpparitkaan eivät saaneet palloa enää maaliin, päättyi ottelu jo ensimmäisen puoliajan jälkeen taululla olleisiin lukemiin 3-0.

Kolmas ottelu oli finaalipelien lähestyessä tiukin väännön paikka, Helsingin ABC-teamia vastaan. Ottelussa oli tarkoitus hakea asetelmia finaalipelejä ajatellen, mutta suurimman roolin pelin kulusta ottivatkin tuomarit. Kilpparit nakuttivat yhteentoista minuuttiin neljä maalia Helsinkiläisten verkkoon ja peli näytti jo täysin selvältä, kunnes lyhyitä kulmia alkoi tipahdella ABC-teamille oikeastaan kaikista mahdollisista pelitilanteista. Vaikka Kilpparit värikkäiden vihellysten jälkeen veivätkin pelin maalein 4-5, jäi kokonaisuudesta melkoisen sekava kuva, eikä voitto oikein antanut vielä mitään kuvaa tulevien koitosten suunnasta.

Sunnuntain viimeinen peli oli Seinäjoen Unitedia vastaan. Molemmat joukkueet olivat jo melkoisen väsyneitä, koska vaihtopelaajia oli kummallakin niukasti, joten ottelusta kehkeytyi tasaisen tappava vääntö. Seinäjoki meni heti pelin ensimmäisellä minuutilla 1-0 –johtoon, kun Kilpparit vielä kaivelivat unihiekkaa kuoristaan. Viiden minuutin kohdalla tehokaksikko Hirvioja – Karjula maalasi Kilppareiden turnauksen viimeiseksi jääneen osuman. Tämän jälkeen, lukuisista paikoista ja Unitedin lievästä painostuksesta huolimatta ottelussa ei lisäosumia nähty, vaan peli päättyi tasan 1-1.

Kokonaisuutena turnaus siis meni Kilppareilta upeasti ja pisteitä kertyi niin paljon, että niin Kilppareiden kuin ABC-teaminkin finaalipaikat taitavat olla jo sinettiä vaille valmiit. Tästä lähdetään ilolla kohti viimeistä alkusarjan turnausta, joka pelataan 12.2. Lahdessa, Suomen Chicagossa.

Turnauksen pistetilasto:
Hirvioja, Jouni 6 + 5
Karjula, Tommi 5 + 2
Ikonen, Antti 2 + 2
Helenius, Kjell 2 + 2
Lindroos, Sami 2 + 0

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Helsingin turnausraportti 29.1.2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *