Lahden turnausraportti 12.2.2012

Runkosarja päättyi – Kilppari ennakkosuosikkina SM-finaaleihin

Indoorhockeyn runkosarja päättyi kuluneena viikonloppuna Lahden turnaukseen. HC Kilppari jatkoi koko kauden jatkunutta tasaista työtään ja jakoi turnausvoiton Seinäjoki Unitedin kanssa.
Ensimmäisessä ottelussaan Kilppari pyöritti Porvoo HC:n kumoon selvin luvuin 4-0. Ensimmäisellä puoliajalla maalasivat kertaalleen Lehtinen ja Haapanen, toisella puolestaan Turun Dynaaminen Duo Karjula ja Hirvioja, kumpainenkin kertaalleen.

Sisäkauden viimeinen ottelu kotijoukkue Lahtea vastaa ei niinkään tarjonnut yllätyksiä. Kilppari runttasi maaleja tasaisen tappavaa tahtiin ja ottelu päättyikin jo 23. minuutilla Kilpparin 0-10 voittoon. Tehoista vastasi käytännössä koko Kilpparin miehistö tasaisesti jokaisen tehdessä vähintään yhden tehopisteen.

Tuleviin finaaleihin haettiin ennakkoasetelmia ABC-teamin ja Kilpparin viimeisessä runkosarjaottelussa, mutta pelillinen anti jäi hieman laihaksi ABC pelatessa ilman ykköstähtiään ja vailla vaihtomiehiä. Kilppari sai hyvän sykkeen heti alusta lähtien päälle ja Karjula pamautti avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla. Kilppari löikin ensimmäisellä puoliajalla peräti viisi maalia ABC verkkoon, Karjulan tehdessä niistä neljä. Toinen puoliaika meni hieman pelaillessa ja ABC-team vaikutti hieman antautuneelta. Toisella puoliajalla helsinkiläiset onnistuivat tekemään kuitenkin muutaman maalin ja Karjula iski vielä viidennen häkkinsä. Ottelu päättyi siis Kilpparin selvään voittoon 2-6.

Viimeisessä ottelussa kohtasivat rakkaat viholliset Seinäjoki United ja runkosarjan voiton varmistanut HC Kilppari. Seinäjoki oli ollut alkukauden hieman unessa, mutta on terävöittänyt peliään viimeisiin turnauksiin huomattavasti. Tämäkin ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun saakka. Seinäjoki meni 1-0 johtoon viidennellä minuutilla ja näissä lukemissa väännettiinkin ensimmäinen puoliaika loppuun. Toisella puoliskolla pohjalaiset onnistuivat maalinteossa toistamiseen, kunnes Kilppari viimein sai pelin haltuunsa. Alle puolessa minuutissa turkulaiset tasoittivat ottelun 2-2:een. Ensin Hirvioja maalasi lyhyestä kulmasta ja välittömästi vastustajan aloituksesta Karjula karvasi pallon itselleen ja tasoitti pelin. Ottelu säilyi äärimmäisen jännittävänä viimeiseen minuuttiin saakka. 29 minuutilla Seinäjoki teki kolmannen ja ratkaisevat tuntuisen 2-3 maaliin, mutta turkulaiset eivät antaneet periksi vaan tutkapari Karjula-Hirvioja runttasi väkisin pallon maaliin vain parikymmentä sekuntia ennen päätössummeria. Ottelu Unitedia vastaan päättyi siis jälleen tasapeliin 3-3.

– Hienoa että onnistuimme voittamaan runkosarjan, vaikkakin ABC-team tarjoaa varmasti tiukemman vastuksen loppuotteluissa, summasi Kapteeni Jouni Hirvioja.
– Kilppari on pelannut ehdottomasti parhaimman ja ennen kaikkea tasaisimman kautensa tähän asti. Vastuunkantajia on löytynyt jokaisesta joukkueen pelaajasta ja jokainen on antanut täyden panoksensa joukkueelle niin hyökkäys-kuin puolustuspäässäkin. Lahden turnaus antoi meille loistavat asetelmat loppuotteluihin, pohti joukkueenjohtaja Olli Vesakoski.

Kilpparitähdet:
3 kilpeä Karjula
2 kilpeä Hirvioja
1 kilpi Lehtinen

• Indoorhockeyn SM-sarja huipentuu SM-loppuotteluihin maaliskuussa. Ensimmäinen ottelu pelataan Turussa 4.3. Samppalinnan palloiluhallissa ja ratkaiseva toinen finaali Helsingissä 18.3. Herttoniemen palloiluhallissa.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *