Helsingin turnausraportti 3.3.

Indoor-runkosarja 2012 -2013 päätettiin Hockeyliiton isännöimään turnaukseen Helsingin Herttoniemessä. Turnaukseen lähdettiin kutkuttavista asetelmista, sillä HC Kilpparin oli käytännössä voitettava kaikki neljä peliään ohittaakseen toisena majailevan ABC-teamin ja päästäkseen finaaliin Seinäjoki Unitedin seuraksi.

Kilpparit aloittivat urakkansa ottelulla HC Wild Westiä vastaan. Totutun kaavan mukaan turkulaiset hallitsivat peliä, mutta kuukauden ottelutauko näkyi pelaajien otteissa: maalintekopaikoissa puristettiin mailaa rystyset valkoisena eikä kaivattua rentoutta tahtonut löytyä. Lukuisien hukattujen tilanteiden jälkeen pallo alkoi kuitenkin lopulta löytää tiensä Wild Westin verkkoon, ja ottelu päättyi tuttuihin lukemiin jo ennen täyttä peliaikaa: 10-0 Kilpparille.

Seuraavana oli vuorossa todellinen ”elämän ja kuoleman peli”, kun vastaan asettui ABC-team Helsingistä. Kuten aivan liian usein ennenkin ABC-teamia vastaan, oli Kilppareiden peli hyvin takkuista ottelun alussa. Helsinkiläiset käyttivät surutta hyväksi Kilppari-pelaajien nukahdukset, ja jo ensimmäisen erän puolivälissä oli tilanne 2-0 ABC:n hyväksi. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle. Toiseen erään turkulaiset tulivat kenties paremmalla asenteella kuin kertaakaan aiemmin kauden aikana: jokaisesta pallosta taisteltiin hampaat irvessä ja vastustaja alkoi hätääntyä. Lopulta helpottavan kavennuksen onnistui iskemään kapteeni Andrei Panschin lyhyestä kulmasta. Tästä Kilppari-miehistö sisuuntui entisestään. Ei mennyt kauaakaan, kun ikuinen työmyyrä Sami Lindroos punnersi todellisen tahtomaalin ja peli oli tasan 2-2. Painostus ei vielä tässäkään vaiheessa loppunut, ja yritys palkittiinkin huikealla tavalla, kun Tommi Rantala sai tykittää lyhyestä kulmasta Kilpparit johtoon. Tällöin joukkueen valtasi silmin nähden valtava hyväolontunne. Kilppareiden vielä iloitessa johtomaalista pääsi ABC-team salamahyökkäykseen, jonka päätteksi tuomittiin lyhyt kulma helsinkiläisille. Ja kuinka ollakaan, ABC-teamin Jussi Kallio tasoitti lyhyestä kulmasta tilanteeksi 3-3, ja kun lisämaaleja ei enää nähty, oli HC Kilpparin finaaliunelma murskana.

Häviöltä maistuneen ABC-tasapelin jälkeen ei viimeisillä otteluilla ollut enää mitään merkitystä, ja se myös näkyi Kilppareiden pelaamisessa. Seinäjoki United olisi ollut täysin voitettavissa, mutta pelaajien oman hölmöilyn ja tuhrattujen maalipaikkojen takia ottelu päättyi tasalukemiin 3-3, kun Samu Ratinen sai laukoa lyhyestä kulmasta komean maalin Unitedin verkkoon peliajan jo umpeuduttua. Lopullisesti peli riistäytyi käsistä Lahden BMT:tä vastaan: joukkue ei noudattanut enää mitään pelitaktiikkaa ja jokainen pelaaja yritti yksin ratkaista pelin. Vasta Sampo Hirviojan loukkaannuttua lyhyen kulman jatkotilanteessa joukkue heräsi pelaamaan, ja HC Kilppari säilytti kasvonsa voittamalla lahtelaiset lopulta lukemin 6-2. Huomion arvoista ottelussa oli kenttäpelaajana pelanneen Kilppari-maalivahti Jussi Luhdan maagiset tehot 2+1!

Vaikka HC Kilppari lähti kauteen nimivahvalla joukkueella, jäi lopputulos totuttua huonommaksi. Kilpparit esitti ajoittain erittäinkin hyviä otteita, mutta vaadittava tasaisuus puuttui, toisin kuin ABC-teamilta ja Unitedilta. Huomattavaa kehitystä tapahtui kuitenkin niin joukkuepelaamisessa kuin yksilötasollakin, mikä on erittäin hyvä asia tulevaisuutta ajatellen. Ulkokauteen HC Kilppari tulee lähtemään jonkin verran uudistetulla miehistöllä, mutta siirtouutisista kuullaan lisää kesää kohti mentäessä!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *