Kilppari-kuulumisia ulkokauden 2013 kynnyksellä

Pitkä talvi on lopultakin väistynyt, ja on tullut aika kaivaa pinkit Kilppari-nutut esiin hockeykassin pohjalta! Kilpparit lähtee alkavaan ulkokauteen edellisvuoteen nähden uusitulla kokoonpanolla, vaikka runko säilyykin samana. Koska Hämeenlinna nousee jälleen hockeykartalle legendaarisen HT-85:n paluun myötä, siirtyvät hämeenlinnalaiset ex-kilpparit O-P Ventelä, Toni Lehtinen ja Jussi Toivanen HT-85:n riveihin. Etenkin Toni Lehtisen menetys on kova pala turkulaisille, sillä Lehtistä on Kilppareissa käytetty niin maalivahtina, kenttäpelaajana kuin tuomarinakin.

  Kilppareiden on onnistunut kuitenkin myös tehdä kovan luokan hankintoja kiivaina käyneillä pelaajamarkkinoilla. Todellinen kaappaus oli indoorkauden pistepörssin kolmonen, mestaruuskaudella HC Kilpparissa pelannut Simo Mäkelä. Mäkelä paukutti ABC-Teamin riveissä vakuuttavat tehot 19+28=47, ja kauden päätteeksi hän pääsi vielä nostamaan mestaruuspokaalia ABC-Teamin voitettua Unitedin finaaleissa. Miehellä tulee siis olemaan luonnollisesti suuri vastuu etenkin hyökkäyspään tuloksista alkavalla kaudella. Toinen mielenkiintoinen hankinta on paluun ulkokentille parin vuoden tauon jälkeen tekevä ex-seinäjokinen Toni Keski-Valkama, josta todennäköisesti kaavaillaan korvaajaa Kilppareiden entiselle luottopuolustajalle, Toni Lehtiselle.

Kuten mainittua, HC Kilpparin runko on pysynyt melko samana viimeiset pari vuotta. Joukkueen liiderinä toimii kapteeni Andrei Panschin, maalia vartioi luottokassari Jussi Luhta ja puolustajana hyökkäyksen kärjessä häärii ikiliikkuja Sami Lindroos. Juoksuvoimaa kentälle tuo myös viime talvena kilpparidebyyttinsä tehnyt Samu Ratinen. Koska indoorkauden aikana myös muu joukkue on kehittynyt huomattavasti niin yksilötasolla kuin joukkuepelaamisessakin, on Kilppareilta lupa odottaa paljon kesäkaudella 2013.

Ensimmäinen virallinen hockeytapahtuma järjestetään Helsingin Velodromilla lauantaina 27.4., kun hockeyliitto juhlii 30 vuotista taivaltaan. Varsinaisesti Kilppari-joukkueen osalta kausi käynnistyy ensimmäisellä SM-turnauksella Helsingissä 11.5. Treenikausi on luonnollisesti jo aloitettu Vasaramäessä, jossa harjoituksia pidetään joka keskiviikko klo 19.30 -21.00. Sen sijaan Parkin kentän vuorojen kanssa on vielä hiukan säätämistä, mutta myös niistä tulee tieto kotisivuille lähiaikoina. Jos olet kiinnostunut lajista, tule ihmeessä kokeilemaan harjoituksiin!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *