Helsingin turnaus 11.5.2013 – Ulkohockeykauden avaus

Kilppareilla vakuuttava ulkokauden avaus Helsingissä

Ulkokausi 2013 pyöräytettiin käyntiin Helsingin Velodromilla 11.5. Hockeyliiton isännöimällä turnauksella. Tälle kaudelle turnausjärjestelmään tuli selviä muutoksia edellisiin vuosiin nähden: turnauksia on yhteensä kuusi, joissa jokaisessa kukin joukkue pelaa kaksi ottelua. Lisäksi ottelun kesto on tästä lähtien 2x30min, kun se aikaisemmin oli puolet vähemmän. Sarjassa nähdään tällä kaudella myös paluun tekevä takavuosien kestomenestyjä HT-85 Hämeenlinnasta.

Kilppareiden urakka alkoi ottelulla Lahden BMT:tä vastaan. Kauden ensimmäinen peli on aina ollut turkulaisille vaikea, koska iso osa joukkueen pelaajista tulee Turun ulkopuolelta, eikä koko joukkueen voimin ehditä yleensä kokoontua ennen ensimmäistä turnausta. Näin oli myös tänä vuonna, eikä ensimmäiseen otteluun lähdettykään kovin suurin odotuksin. Kilpparit otti kuitenkin pallon hallintaansa heti ottelun alusta, eikä mennyt kauaakaan, kun verkko heilui ensimmäisen kerran lahtelaisten päädyssä: maalintekijänä Samu Ratinen Antti Ikosen syötöstä. Tästä alkoi todellinen vyörytys ”Bemareiden” päädyssä, ja maaleja syntyi tasaiseen tahtiin siten, että puoliajalle lähdettiin Kilppareiden 4-0 johdossa. Mahdollisuuksia lisämaalien tekemiseen oli kyllä rutkasti enemmänkin, mutta hetkittäiset ”jäätyilemiset” pistettäköön alkukankeuden piikkiin. Toisessa erässä jatkettiin samaan malliin kuin ensimmäisessäkin, eikä lahtelaisille juuri paikkoja siunaantunut, vaikka Wonderteamin puolustus oli ajoittain hiukan hukassa. Hyökkäyspeli sen sijaan oli huomattavasti paremmissa uomissa kuin mihin on totuttu, eikä tuttua ”puskemista” nähty juurikaan, vaan pallo kiersi pelaajalta pelaajalle. Lopputulos oli turkulaisille mairitteleva 7-0, mutta tästä huolimatta BMT pelasi selvästi järkevämmin kuin aikaisemmin, mistä hatunnosto heille. Mainittavia onnistujia olivat Kilppareiden tuoreimmat hankinnat, tehot 2+1 avauspelissään kirjauttanut Simo Mäkelä ja puolustuksessa varmoja syöttöjä jaellut Toni Keski-Valkama.

Toisessa ottelussa vastaan asettui todellinen jokerikortti, Hämeenlinnan HT-85, joka koostui enimmäkseen 2000-luvun alussa sarjaa HT:n riveissä dominoineista pelureista. Vaikka pallonhallinta oli pääosin HC Kilpparilla, saivat hämeenlinnalaiset monia vaarallisia vastahyökkäyksiä. Kokeneilla hämeenlinnalaisjyrillä oli selvästi tekniikka edelleen hallussa, ja Kilppareita vietiinkin puolustuspäässä mennen tullen. Lopulta kuitenkin hyvällä jalalla pelissä ollut Kilppari-miehistö otti vastustajastaan niskalenkin, kun Simo Mäkelä onnistui iskemään vapauttavan 1-0 maalin turkulaisille. Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle. Toisessa erässä lämmin keli ja pitkä päivä söivät entisestään voimia HT-pelureilta, ja Kilpparit otti pelin täydelliseen hallintaansa. Syöttöpeli alkoi kulkea entistä paremmin, eikä vastustaja päässyt kuin muutaman kerran yli keskiviivan. Kilppari-mylly tuotti lopulta tulostakin, kun Markus Koivusaari iski päivän toisen maalinsa Samu Ratisen loistavasta esityöstä. Turkulaisten onnistui kasvattaa johtoaan vielä yhdellä maalilla ennen päätösvihellystä Sami Lindroosin pistäessä ”verkot tötterölle”, joten loppulukemiksi kirjattiin 3-0 Kilppareille. Jälleen lukemat olisivat voineet olla huomattavasti rumemmatkin, mutta viimeistelytarkkuus ei ollut parasta mahdollista, ja toisaalta hämeenlinnalaiset myös puolustivat todella hyvin. Silmiinpistävin tasonnosto Kilppari-miehistössä nähtiin Hasan Mohammadilta, joka pelasi kenties uransa parhaan turnauksen: järkeviä ja hallittuja syöttöjä joukkuetovereille, ja lisäksi kauden avausmaali!

Koska myös Unitedin pelit päättyivät samoihin 7-0 ja 3-0 lukemiin, on HC Kilppari ensimmäisen turnauksen jälkeen jaetulla kärkipaikalla Unitedin kanssa, ABC-team kolmantena ja hännänhuippuina BMT ja HT-85. Seuraavan kerran SM-sarjaa pelataan Seinäjoella 8.6., jolloin Kilppareilla on edessä tiukat pelit Unitedia ja ABC-teamia vastaan.

Kuvia turnauksesta löytyy Galleria-osiosta – käykäähän vilkaisemassa komeita Hockeypelaajia mailoineen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *