Seinäjoen turnausraportti 9.6.

HC Kilpparin hyvin alkanut ulkohockeykausi jatkui Seinäjoki Unitedin isännöimällä toisella SM-turnauksella Kasperin kentällä. Jo etukäteen oli tiedossa, että vastus kovenisi merkittävästi edellisturnauksesta, eikä urakkaa suinkaan helpottanut mm. viime turnauksessa hyvään vireeseen päässeen Markus Koivusaaren ja ikiliikkuja Sami Lindroosin poissaolot.

Turnaus pyöräytettiin käyntiin Kilppareille elintärkeällä ottelulla ABC-teamia vastaan. Alun pienen hakemisen jälkeen alkoi Wonderteamin peli asettua uomiinsa, ja lopulta hiukan sekavan maalinedustilanteen jälkeen maaliahne Kilppari-peluri Simo Mäkelä pääsi tuikkaamaan pallon ABC-teamin verkkoon. Peli oli lähes koko ensimmäisen erän Kilppareiden hallussa, ja useammankin kerran oli turkulaisilla tyhjä maali edessään, mutta – kuten niin usein ennenkin – viimeistely ontui. Toisessa erässä Kilppareilla alkoi huolestuttavasti jalka painaa: ABC-team pääsi lyömään pallon tolppaan yhteensä jopa kolme kertaa puolustajien uinuessa omassa päässä! Takaiskuilta kuitenkin vältyttiin, ja tärkeän 2-0 maalin iski pilkulta maaliin kukapa muukaan kuin Simo Mäkelä. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Yhden ottelun mittaisen tauon jälkeen oli jälleen aika hypätä askiin, kun vastaan asettui hallitseva mestari, kotijoukkue Seinäjoki United. Tuoreella jalalla peliin päässyt United dominoi vajaamiehistä Kilppari-joukkuetta mennen tullen, mutta turkulaisten puolustus kesti hyökkäyksen toisensa jälkeen. Valitettavan henkilökohtaisen virheen seurauksena Seinäjoki kuitenkin pääsi aivan erän lopulla ylivoimahyökkäykseen, ja vain kolme sekuntia ennen loppua kotijoukkue iski tilanteeksi 1-0. Tässä vaiheessa Kilppareiden selkäranka tietyllä tapaa katkesi, olihan koko päivän kestänyt helle syönyt jo muutenkin voimia pelaajalta jos toiselta. Toisesta erästä ei juuri jäänyt Kilppareiden kannalta kerrottavaa jälkipolville: Seinäjoki myllytti väsymättä peliä Kilppareiden päätyyn, ja loppulukemiksi kirjattiin rumat 5-0 Unitedille. Wonderteamin suurin ongelma tuntui tällä kertaa olevan fyysisen kunnon puute, joskin koko turnaus jouduttiin pelaamaan vain yhdeksällä pelaajalla ilman vaihtomiehiä.

Kahden SM-turnauksen jälkeen Seinäjoki johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja Kilpparit on sarjataulukossa toisena kolmen pisteen päässä piikkipaikasta. ABC-team hengittää edelleen niskaan kolmen pisteen päässä, HT-85 on neljäntenä ja hännänhuippuna voitoitta Lahden BMT. Seuraavan kerran SM-turnausta isännöi HT-85 Hämeenlinnassa 29.6.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *