HC Kilppari on Suomen mestari

Sunnuntaina 13.9. pelattiin maahockeyn SM-sarjan toinen finaaliottelu HC Kilpparin isännöidessä Seinäjoki Unitedia. Joukkueet kohtasivat finaaleissa myös vuosina 2013 ja 2014.

Lauantaisen ensimmäisen finaalin tapaan Seinäjoki sai jälleen unelma-alun ottelulle Mikko Fiskaalin iskiessä seinä joen 1-0 johtoon vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Kauaa vieraat eivät kuitenkaan johdostaan saaneet nauttia, kun edellisessä pelissä loistaneet Simo Mäkelä ja Tommi Rantala juonivat Kilppareiden tasoitusmaalin heti seuraavalla minuutilla Tommi Rantalan merkkauttaessa itselleen finaalien kolmannen maalinsa. Kumpikaan joukkue ei saanut varsinaista niskalenkkiä toisesta vaan peli aaltoili jatkuvasti päädystä päätyyn. Seuraavan maalin onnistui kuitenkin tekemään jälleen Seinäjoki – Pekka Jalonen sai syötön hyökkäyspään ringissä ja löi pallon heittäytymällä suoraan syötöstä niukasti ohi hyvin lähellä torjuntaa olleen Jussi Luhdan. Tämä oli kuitenkin viimeinen kerta ottelussa kun Seinäjoki oli johdossa, sillä muutaman minuutin päästä oli taas Kilppareiden vuoro kuitata – pinkkipaitojen keskikenttämies Antti Äärelä pääsi lakaisemaan Simo Mäkelän poikkisyötön vastustamattomasti ohi Unitedin maalia vartioineen Anssi Ojalan.

Ottelun ratkaisumaali syntyi toisen erän alkupuolella Kilppareiden saadessa lyhyen kulman. HC Kilpparin hollantilaisvahvistus Serko Elyan laukoi ja kapteeni Andrei Panschin pääsi lyömään Anssi Ojalan torjunnasta kimmonneen irtopallon maalin perukoille. Kilpparit onnistui vielä toistamiseen maalinteossa, kun Jouni Hirvioja löi maalinedushässäkästä pallon komeasti maalin kattoon, mutta osuma hylättiin, sillä tuomari oli ehtinyt jo näyttää lyhyttä kulmaa Kilppareille. Loppupeli oli Unitedin armotonta painostusta mutta Kilpparien puolustus kesti kuin kestikin loppuvihellykseen asti, vaikka kotijoukkue joutui pelaamaan yli viisi minuuttia lopussa vajaamiehisenä jäähyjen seurauksena.

Tämän vuoden finaaleissa nähtiin juuri sitä taistelevaa Kilpparia, joka tulee esiin vuosi toisensa jälkeen siinä kaikista tiukimmassa paikassa – tästä osoituksena kolme kertaa tappiotilanteesta tasoihin ja ohi nousu fyysisesti todella rankassa finaaliviikonlopussa. Nyt alkaa kuitenkin olemaan taas aika levähtää hetkeksi ennen talven ja indoor-kauden koetuksia. Kiitos upeasta kaudesta pelaajille, kotijoukoille sekä sponsoreille! Thanks for our players, families and sponsors for this great and successful season!

 

Ottelun tilastot:

HC Kilppari vs. United 3-2 (2-2)

3 min. 0-1 Mikko Fiskaali

4 min. 1-1 Tommi Rantala (Simo Mäkelä)

17 min. 1-2 Pekka Jalonen (Mikko Fiskaali)

22 min. 2-2 Antti Äärelä (Simo Mäkelä)

39 min. 3-2 Andrei Panschin

Varoitukset:

HC Kilppari: Antti Ikonen (vihreä)

HC Kilppari: Jouni Hirvioja (vihreä)

HC Kilppari: Sami Lindroos (keltainen)

United: Markku Rinne (vihreä)

United: Mikko Hämäläinen (vihreä)

Tuomarit:

Klaus Saijonkivi

Christian Gibson

 

Poika saa majailla Turussa taas seuraavan vuoden.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.