Raportti: EuroHockey Indoor Club Challenge I

HC Kilppari matkasi viikonloppuna Bulgariaan EuroHockey Indoor Club Challenge I -turnaukseen. Loukkaantumiset ja sairastumiset olivat verottaneet pinkkipaitojen rivistöä, mutta joukkue esitti silti sisukasta ja taistelevaa peliä koko turnauksen.

 

Perjantai 11.2.

SK Senkvice vs. HC Kilppari 5 – 0 (2 – 0) Ottelun tilastot: https://eurohockey.altiusrt.com/matches/603

Turkulaisryhmän puolustaja Sampo Hirviojan kommentit pelistä:
– Lyhyet kulmat ratkaisi paljon taas kerran. Kaveri osasi hakea niitä ja myös tehdä niistä maaleja. Meidän pelissä näkyi se, että koko 1. hyökkäysketju puuttuu näistä kisoista. Hyökkäyssuuntaan oltiinkin aseettomia. Ensi peliin, kun vastustaja kovenee entisestään niin yritetään saada puolustus vielä tiiviimmäksi ja iskeä vastahyökkäyksiin sähäkämmin, koko joukkueen voimin. Myös vastustajan lyhyiden määrää pitää saada pienemmäksi. Kurinalaisella pelillä meillä on mahdollisuudet yllättää ennakkoon kovempi Irlannin joukkue!

Queen’s University Belfast HC  vs. HC Kilppari 2 – 2 (0 – 1) Ottelun tilastot: https://eurohockey.altiusrt.com/matches/606

HC Kilpparin kapteeni Andrei Panschinin kommentit ottelusta:
– Pystyttiin pelaamaan omalla tasolla eikä alettu liikaa nöyristelemään. Meillä on matkassa tosi kapea, mutta sisukas rosteri. Vaikka vastustaja tuli kertaalleen ohikin, niin uskallettiin toteuttaa kurinalaisesti taktiikkaamme ja onnistuttiin tasoittamaan peli lyhyestä kulmasta. Meiltä huikea peli. Jokainen jätkä taisteli loppusummeriin asti! Siitä olen ylpeä.

 

Lauantai 12.2.

Toinen ottelupäivä Bulgariassa ei tuonut täydennystä HC Kilpparin plakkariin, kun ensin aamupäivän pelissä Slagelse kuritti turkulaisia lukemin 10-0. Iltapäivän ottelussa kotijoukkue HC NSA puolestaan kirjautti taululle 2-11 päätöslukemat.

Slagelse HC vs. HC Kilppari 10 – 0 (2 – 0) Ottelun tilastot: https://eurohockey.altiusrt.com/matches/610

HC Kilppari vs. HC NSA Sofia 2 – 11 (0 – 3) Ottelun tilastot: https://eurohockey.altiusrt.com/matches/614

HC Kilpparin puolustaja Sampo Hirvioja kommentoi 2.pelipäivän kulkua seuraavasti:
– Kestettiin aamupäivän pelissä ensimmäisen erän viimeisille minuuteille asti Slagelsen vyörytystä. Saatiin välillä hyvää painetta myös vastustajan päätyyn. Kuitenkin 1. erän lopussa vastustaja sai lyhyen kulman jatkotilanteesta hiukan helpohkon maalin, ja heti perään meidän merkkausvirheestä toisen. Toisella jaksolla ei vaan enää jalka riittänyt kun vastustajakin alkoi hyökkäämään kovempaa. Slagelse teki toisella jaksolla kuusi maalia lyhyistä kulmista, mikä on tietenkin aivan liikaa meidän kannalta. Mutta se, että pysyttiin yksi erä kyydissä tuon tasoista joukkuetta vastaan vajaamiehisellä kokoonpanolta on kova suoritus.

– Iltapäivän pelistä on vaikea löytää positiivista sanottavaa. Ei vaan riitä jalat, kun ei ole tarpeeksi vaihtomiehiä matkassa. Taas kerran puolet maaleista omiin tuli lyhyistä. Omista paikoistamme saatiin toki kohtalaisella prosentilla sisään. Huomenna voi laittaa kaikki loputkin paukut likoon ja itsellä löytyy kyllä vielä hieman voimiakin reservissä, kommentoi sisukas turkulaisjoukkueen puolustaja.

 

Sunnuntai 13.2.

Eurocupin päätöspäivänä Bulgariassa HC Kilppari kohtasi walesilaisen Cardiff & Metin. Vastustaja rankaisi edellisten pelien tavoin kovalla prosentilla erikoistilanteista tehden niistä kaikkiaan 6 maalia.

HC Kilppari vs. Cardiff & Met 0 – 9 (0 – 6)
Ottelun tilastot: https://eurohockey.altiusrt.com/matches/618

HC Kilpparin kapteeni Andrei Panschin kommentoi päätöspäivän peliä seuraavasti:
– Ottelun molemmilla jaksoilla meillä oli vaikeuksia saada peliä käyntiin. Vastustaja niittasikin heti avausjakson alkuun maalin, josta toipuminen kesti liian kauan. Erikoistilannepelaamista meidän tulee vaan hinkata treeneissä yhä edelleen niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Siinä se isoin ero tulee. Turnauksen positiivista antia oli, että meidän nuoriso-osasto pelasi mukiinmenevästi ja saadaan niistä kelpo vastuunkantajia tulevaisuuden Eurocupeihin.

 

Vahvasti koko turnauksen pelannut Sampo Hirvioja vartioi HC NSA Sofian hyökkääjää.

Henri Haapanen (pallossa) ja Serko Elyan (12) hätyyttelevät Slagelsen puolustusta.

Erikoistilanteet nousivat turnauksessa odotetusti isoon rooliin. Puolustuspään lyhyt kulma HC NSA Sofiaa vastaan.

Ensimmäistä euroturnaustaan pelannut Valtteri Lehto kesti hienosti Bulgarian pallosateessa.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.