Voitto ja tappio Seinäjoelta

Lauantaina 28.1. pelattiin Seinäjoella sisähockeyn SM-sarjan neljäs osaturnaus. HC Kilpparin päivä tuonut jättipottia – HT-85 kaatui lukemin 7-2, mutta ABC-teamia vastaan koettiin kirvelevä, kauden ensimmäinen tappio lukemin 2-4.

Pinkkipaitojen peli ei lopultakaan asettunut aivan totuttuihin uomiinsa päivän pelien aikana, vaikka päivä ei tuloksellisesti mikään katastrofi ollutkaan. HT:ta vastaan ottelun alku meni matkaväsymystä pois puistellessa, mutta kun kone lähti käyntiin ja maalihanat saatiin auki, sujui loppuottelu Kilppari-hallinnassa HT:n luodessa satunnaisia maalipaikkoja, jotka Valtteri Lehto selvitti mallikkaasti Kilppareiden maalilla. Muuta maininnan arvoista oli Jarmo Heikkilän debyytti ottelun lopussa, kun Heikkilä vaihdettiin maaliin viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi. Heikkilän saldona muutama hyvä koppi ja yksi päästetty maali.

ABC-teamia vastaan Kilppari sai salama-alun kun Pinkkien Simo Mäkelä ampui ensimmäisen maalin jo 15 sekunnin pelin jälkeen. Kilppari pääsi pelin alussa jo kahden maalin johtoon, mutta ABC-team iski ensimmäisessä erässä vielä kaksi maalia ja erätauolle mentiin tasalukemissa. Toinen erä oli yhtälailla tasaista vääntöä, mutta siinä missä Kilppari kolisutteli maalin kehikoita, rokotti ABC tehokkaasti omista paikoistaan. ABC iski kolmannen maalin lyhyestä kulmasta ja neljännen Kilppari-puolustuksen pallonmenetyksestä paineenpurkutilanteessa. Lopussa pinkkipaidat haki kavennusta ilman maalivahtia mutta tämä ei tuottanut tulosta, vaan loppulukemiksi kirjattiin 2-4.

Päivä toimi hyvänä opetuksena voittamiseen tottuneelle Kilppari-ryhmällä – yksikään voitto ei tule sarjassa ilmaiseksi, vaan joka pelissä on saatava itsestä paras irti, jotta pisteet saadaan kotiin. Erityisen tärkeä tämä on muistaa tulevia finaaleja ajatellen, jossa HC Kilppari tulee pelaamaan hyvin suurella todennäköisyydellä nimenomaan ABC-teamia vastaan. Lisäksi, lyhyeiden kulmien onnistumisprosentti on saatava loppukauden peleihin huomttavasti korkeammaksi kuin tämänpäiväisissä otteluissa. Hyvin suurella todennäköisyydellä tämänkin vuotisten finaalien voittaja tulee olemaan se joukkue, joka tekee enemmän maaleja lyhyistä kulmista.

Runkosarjan seuraava ja samalla viimeinen turnaus pelataan Hämeenlinnassa 18.2. Tuossa turnauksessa ratkaistaan runkosarjan voittaja ja kotiedun saaja finaaleihin.

Tulokset:

Kilppari – HT-85           7-2 (4-1)

ABC-Team – United       1-1 (0-1)

United – HT-85            6-4 (3-3)

Kilppari – ABC-Team      2-4 (2-2)

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.