HC Kilpparille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Turussa 9.9. pelattu HC Kilpparin ja HT-85:n välinen 1. SM-finaaliottelu eteni pitkälti ennakkokaavailujen mukaisesti. Kumpikin joukkue aloitti ottelun hermostuneesti, vaikka pallonhallinta olikin selvästi isäntäjoukkueella.

26. minuutilla Pinkkipaitojen Andrew Scholfield onnistui viimeistelemään maalinedushässäkän päätteeksi HC Kilpparin avausmaalin. Ottelu alkoi hetki hetkeltä kääntyä enemmän turkulaisille, mutta myös HT-85 sai uhkaavia vastahyökkäyksiä.

Toisella jaksolla vierailijat alkoivat luoda painetta turkulaisten päätyyn, mutta Kilpparin maalilla pelannut Valtteri Lehto onnistui pitämään maalinsa puhtaana. HT-85:n paineistusjaksot johtivat toisaalta Kilpparin hyviin vastahyökkäyksiin, joista saatiin lukuisia lyhyitä kulmia. Viimeisen sinetin ottelulle iski Sampo Hirvioja, joka laukoi pallon hämeenlinnalaisten maaliin rangaistusvippauksesta 52. minuutilla, kun Andrei Panschin oli ensin kaadettu pilkun arvoisesti HT-85:n ringissä.

HC Kilpparin voiton johdosta turkulaisille riittää Suomenmestaruuteen voitto tai tasapeli ensi lauantaina Helsingin Velodromilla pelattavassa 2. finaaliottelussa. Mikäli HT-85 voittaa toisen osaottelun, suoritetaan rangaistuskuljetuskilpailu, jonka voittaja on Suomenmestari vuosimallia 2018. Ensi viikolla sankoin joukoin Helsinkiin kannustamaan HC Kilppari mestaruuteen! Ottelu alkaa 15.9. Velodromilla klo 16.00.

Ensimmäisen finaalin tunnelmiin pääset Rainer Lönnbäckin kuvien mukana: https://rlonn.kuvat.fi/kuvat/2018/Maahockey+2018/Miehet+1.+finaali++++HC+Kilppari+-+HT-85+++2-0/

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.